Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@18:33:03 GMT

نوحه‌های محبوب و معروف محرم کدام بودند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۸۲۷۹۹

نوحه‌های محبوب و معروف محرم کدام بودند؟

ما در کشورمان هر ساله شاهد ماه‌ها یا مراسمی هستیم که ریشه در اسلام و مذهبمان دارند. از محرم و صفر گرفته تا ماه رمضان یا روزهایی نظیر ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام رضا (ع) که در هر یک از این روزها و ماه‌ها شور خاصی در میان همگان میفتد. شاید تنها مداحان خوب اهل بیت با نوحه‌ها و روضه‌های فوق‌العاده‌شان حال و هوای آن را وصف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به سراغ بهترین مداح‌ها تا اینجای سال و همچنین نوحه‌ها و روضه‌هایی که امسال بنا به دلایل مختلف بسیار محبوب شدند خواهیم پرداخت. نوحه‌های مخصوص محرم و مداحان فعال همواره یکی از مهم‌ترین ماه‌های سال، بدون شک ماه محرم و در ادامه‌ی آن صفر خواهد بود. همانطور که امام خمینی در مورد این ۲ ماه فرمودند: محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است. همین جمله حکایت از اهمیت والای این ۲ ماه دارد. محرم که پس از ۱۴۰۰ سال هنوز یاد و خاطره‌ی سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یاران باوفایش را در دل ما ایرانیان زنده نگه داشته است. قطعا یکی از مهم‌ترین دلایل این حس خاص مردم ایران به این ماه وجود نوحه‌های فوق‌العاده‌ای است که مداحان اهل بیت زحمت اجرای آن‌ها را می‌کشند. با توجه به وسعت کشور عزیزمان ایران و زبان‌ها و گویش‌های متفاوتی که در سرتاسر سرزمین گسترده است، هر ساله تعداد بیشمار نوحه و مداحی جدید محرم توسط مداحان مختلف اجرا می‌شود. امسال یکی از محبوب‌ترین نوحه‌ها که حسابی گل کرد و در محافل مختلف پخش شد، نوحه‌ی «من ایرانم و تو عراق، چه فراقی» با صدای مداح اهل بیت محمدحسین پویان‌فر بوده است. محمدحسین پویان‌فر و نوحه من ایرانم و تو عراقی، چه فراقی ابتدا به سراغ منطق این نوحه‌ی جانسوز برویم. امسال سال دومی شده است که بنا بر وجود ویروس کرونا، مراسم سینه‌زنی محرم و همینطور سفر به کربلای معلی محدود شده است و عزاداران حسینی آنچنان که باید و شاید نتوانسته‌اند عشق خود را در عزاداری‌هایشان به نمایش بگذارند. به همین دلیل است که محمدحسین پویان‌فر یکی از مشهورترین مداحی‌های محرم را سروده است و با چنان سوز و گدازی آن را اجرا کرده است که دل هر عاشق حسینی را ببرد.

کمتر کسی پیدا می‌شود که امسال از جاهای مختلف نظیر رادیو یا تلویزیون یا حتی شبکه‌های اجتماعی مختلف این نوحه‌ی زیبا را نشنیده باشد. من ایرانم و تو عراقی چنان در عمق جامعه رخنه کرد که به لفظ مردم تبدیل شد و همگان زیر لب آن را زمزمه می‌کردند. مجید بنی‌فاطمه و نوحه‌ی اسم تو می‌بارد یکی دیگر از مداحان اهل بیت که همواره در این سال‌های اخیر فعالیت بسیار زیادی را در محافل مختلف برای سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) مداحی کرده است مجید بی‌فاطمه بوده است. امسال نیز با نوحه‌ی عمیق «اسم تو می‌بارد» نهایت عشق خود را به امام سوم شیعیان تقدیم کرده است. در این نوحه، شاهد مداحی بسیار خوش‌ریتمی هستیم که همگان را با خود همراه می‌کند و به دشت کربلا می‌برد. میثم مطیعی و بازخوانی ای اهل حرم میر و علمدار نیامد

از معروف‌ترین مداحی‌های محرم، بدون شک نوحه‌ی «ای اهل حرم میر و علمدار نیامد» می‌باشد. یکی از قدیمی‌ترین شعرهای که بارها و بارها در طول تاریخ توسط مداحان مختلف اهل بیت بازخوانی شده است و متاسفانه منبع دقیقی نامی از شاعر اصلی آن نبرده است. نوحه‌ای که در روز تاسوعا و در سوگ حضرت ابالفضل عباس خوانده می‌شود و دل همگان را می‌سوزاند. امسال میثم مطیعی با بازخوانی مجدد این نوحه فوق زیبا با صدای سوزناک خود بار دیگر غم شهادت معصومانه، مظلومانه و مردانه‌ی یار همیشگی امام حسینی، حضرت عباس را به جان ما انداخت و با خود همراه برای یک گریه‌ی جانانه همراه کرد.

محمود کریمی و نوحه‌ی نیزه را سرور من بستر راحت کرد از حدود ۴۰ سال پیش تاکنون نام محرم با نام محمود کریمی گره خورده است. شخصی که بدون شک یکی از بهترین مداحان اهل بیت بوده و هست.

نمی‌شود محمود کریمی برای شما مداحی کند و دل شما به سمت کربلا پر نکشد. نمی‌شود که با آن همه شوری که محمود کریمی در دل شما می‌نهد، دست بر سر و سینه‌ی خود نکوبید. امسال هم بار دگر این مداح فوق‌العاده‌ی اهل بیت، با یک نوحه‌ی جدید که با نام ترجیع‌بند خود یعنی «نیزه را سرور من بستر راحت کردی» بار دگر در شب‌های مختلف محرم ارادت خود را به امام حسین (ع) نشان داد و همگان را در غم عاشورا همراهی کرد. سخن آخر

امسال نیز مانند همه‌ی این ۱۴۰۰ سال گذشته، بار دگر ایران مرجع عزاداری برای عشق همه‌ی عاشقان اسلام، امام حسین (ع) بود. مداحان مختلفی جدای از ۴ نفری که در بالا نام بردیم در این ماه بار دیگر فعالیت داشتند و با تمام وجود برای عاشورا از جان و دل مایه گذاشتند. شما عزیزان اما می‌توانید برای دانلود نوحه و مداحی های جدید و قدیمی کلیک کنید و از آرشیو کامل مداحی‌ها، نوحه‌ها و روضه‌های این سایت با بهترین کیفیت ممکن استفاده بفرمایید.

در انتها چنانچه نوحه‌ی دیگری نظر شما را جلب کرد، آن را در بخش نظرات با ما مطرح بفرمایید.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نوحه محرم محمود کریمی امام حسین مداحی ها نوحه ها اهل بیت نوحه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۲۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

المنه لله که در میکده باز است
زان رو که مرا بر در او روی نیاز است

خم‌ها همه در جوش و خروشند ز مستی
وان می‌که در آن جاست حقیقت نه مجاز است

از وی همه مستی و غرور است و تکبر
وز ما همه بیچارگی و عجز و نیاز است

رازی که بر غیر نگفتیم و نگوییم
با دوست بگوییم که او محرم راز است

شرح شکن زلف خم اندر خم جانان
کوته نتوان کرد که این قصه دراز است

بار دل مجنون و خم طره لیلی
رخساره محمود و کف پای ایاز است

بردوخته‌ام دیده چو باز از همه عالم
تا دیده من بر رخ زیبای تو باز است

در کعبه کوی تو هر آن کس که بیاید
از قبله ابروی تو در عین نماز است

ای مجلسیان سوز دل حافظ مسکین
از شمع بپرسید که در سوز و گداز است

شرح لغت: غرور: فریفتگی به حسن و دلیری در دلبری/ تکبر:گردن کشی.

تفسیر عرفانی:‌

۱- حتماً اوضاع بر وفق مراد شما خواهد شد و جای هیچ گونه نگرانی و اضطراب وجود ندارد. این دل مشغولی شما به علت وسواس و بی حوصلگی می‌باشد. پس توکل بر خدا کنید و سوره مبارکه السبا، آیه ۲۰ تا ۳۵ را با معنی و حضور قلب بخوانید که گشایش است.

۲- هیج کس از درد دل شما آگاه نیست و همه ریشخند می‌کنند.

۳- حضرت حافظ در بیت هفتم و آخر می‌فرماید:

زمانی که چشم به روی تو گشوده ام، مانند باز شکاری، از هر چه در جهان است، جز تو، چشم دوخته ام.

*‌ای یاران مجلس، از داغ دل حافظ ناتوان، تنها شمع اطلاع دارد که مانند وی می‌سوزد و می‌گذازد.

پس او نیز شما را خیلی دوست دارد و تردید شما ابدا موردی ندارد.

تعبیر غزل:

شکر خدای را به جا بیاور که در‌ها به رویت گشوده خواهد شد و رویاهات با حقیقت پیوند می‌خورد. شخصی وارد زندگیت می‌شود که می‌توانی او را محرم راز‌های ناگفته خود بدانی و به او اعتماد کنی. او چشم تو را بر روی همه جهان می‌بندد و دیدگانت را تنها به روی زیبایی‌ها می‌گشاید. پس بی آنکه غم و اندوه به وجود خود راه دهی خود را برای آمدن او آماده کن.

دیگر خبرها

  • نفت آبادان طلسم محرم و مس را پاره کرد
  • مداحی که منبعش گوگل است به درد مداحی نمی‌خورد
  • حقوق کدام یک از ایثارگران امسال افزایش داشت؟
  • مرجع اطلاعات بسیاری از مداحان و حتی برخی از روحانیون سرچ گوگل شده است
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • سوگ مردم استان یزد در محرم شهادت امام جعفر صادق (ع)+ فیلم
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • دانلود نوحه شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....